Vond

lukt på kjøkkenet

Opplever du vond lukt på kjøkkenet, da kan det være kjøleskapet som er synderen. Og da er det bare en ting å gjøre, frem med vaskebøtten og sett i gang. 

Gjør følgende for å bli kvitt dårlig lukt og bakterier:

 • Rydd kjøleskapet for matvarer. Sjekk alle matvarene - husk dårlige matvarer skal i søppelet, ikke tilbake i kjøleskapet.
 • Gjør grundig rent i hyllene, dørtetningslisten og på innsiden med et mildt rengjøringsmiddel. Det finnes spesialprodukter på markedet, men eddik og vann fungerer også veldig bra – og noe man som regel har tilgjengelig. I tillegg er det både miljøvennlig, bra for inneklimaet, samt at det lønner seg økonomisk. 
 • Rengjør kondenskaret som står over kompressoren på baksiden av enheten. Det finner du på baksiden av kjøleskapet, og er det karet som samler opp kondensvannet som renner fra innsiden og ned gjennom en slange i bakkant av kjøleskapet. Kommer det skitten væske fra kjøleskapet, kan dette forårsake bakterievekst og dårlig lukt. I noen tilfeller kan det gå så ille at det rett og slett lukter oppkast. Det problemet oppstår gjerne dersom man velter en melkekartong i kjøleskapet eller på annet måte får melkeprodukter ned i avløpet for kondensvann. 
For å motvirke lukt- og bakterieproblemer i kjøleskapet i fremtiden:
 • Rydd ofte og kast mat som er blitt dårlig. 
 • Vask jevnlig, både inne i kjøleskapet og ikke minst kondenskaret.
 • Lagre mat med sterk lukt i lufttette beholdere
 • Hold matvarer med sterk lukt unna andre matvarer.
 • Et lite glass med eddik (helst en type som ikke lukter så mye) i kjøleskapet trekker til seg vond lukt.
 • En oppdelt sitron i kjøleskapet kan også gjøre nytten som luft-frisker. Sitronen vil gi kjøleskapet en god aroma i tillegg til å absorbere dårlig lukt.
Er det andre grunner til at kjøleskapet ikke fungerer som det skal, ta gjerne kontakt med oss. Vi foretar reparasjoner på de fleste kjente merkene. Klikk her for oversikt.

Kondenskaret finner du på baksiden av kjøleskapet, og er det karet som samler opp kondensvannet som renner fra innsiden og ned gjennom en slange i bakkant av kjøleskapet. Kommer det skitten væske fra kjøleskapet, kan dette forårsake bakterievekst og dårlig lukt.
Loading...
I videoen over forklarer Wendy Burton fra Electrolux i Storbritannia hvordan du tar ut kondenskaret slik at du kan rengjøre det.
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på Google+

Camera & Videoteknikk AS

Liaveien 1
5132 Nyborg

Kart ext link

Kontakt

Telefon: 55 39 38 80
Email: service@camera.no

Remote support

Last ned Teamviewer
     

Personvern

© Camera & Videoteknikk AS. Webdesign ©2018 Web Norge
Personvern

Personvern og cookies
Denne erklæringen gjelder for C&V teknikk med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker.
Gi deg relevant og tilpasset innhold.
Måle og analysere trafikken på nettsidene.

 

 

 

CVteknikk logo 
 

INFORMASJON OM VÅRE TILTAK I FORBINDELSE MED KORONA VIRUSET (COVID-19)

Du skal være trygg som kunde hos oss. Vi følger nøye myndighetenes informasjon og retningslinjer, og har igangsatt følgende tiltak basert på dette. Vi vurderer fortløpende ytterligere tiltak dersom det blir behov.

På generelt grunnlag vil vi informere om at halvparten av administrasjonen har fått hjemmekontor for å hindre forsamlinger på jobb ifm lunsj med mer.

Samtlige teknikere og ansatte generelt er utstyrt med antibac og våtservietter i hhv sine biler og kontorer, og grundig vask av hender med såpe foretas før og etter hvert kundebesøk.
Alle er strengt instruert om å holde avstand til kunder og avstå fra håndhilsning. Dette sender vi deg også en påminnelse om pr sms før besøk.

Vi stoler på at du/dere møter oss med tilsvarende tiltak og informerer oss ved evt smitte, slik at vi sammen tar solidarisk ansvar for å redusere smittefare ovenfor de mest sårbare i samfunnet.

Under ser du praktisk informasjon og alternative løsninger vi kan tilby i disse tider.

 1. Hjemmeservice. Det er best dersom du som kunde kan oppholde deg i annet rom ved oppmøte samt klargjøre apparatet i mest mulig grad for reparasjon slik at selve reparasjonen går raskest mulig. Vaskemaskiner skal stå på gulv. Ellers skal spesielle monteringer demonteres. Gulvsokler fjernes. Innebygde kjøleskap og oppvaskmaskiner demonteres av oss.
 2. Levering direkte til Verksted. Dersom du ønsker å levere maskin til vårt verksted, kan maskin avleveres utenfor vår garasjeport merket med vårt ordrenummer hvis ønskelig. Dette avtales evt på forhånd. Vi kan også hente inn maskin dersom du ønsker å plassere denne i garasje eller på annen lett tilgjengelig plass. Avstand til kunde og tilgjengelighet vil avgjøre prissetting. Avtales på forhånd.
 3. Er du selv i en utsatt gruppe eller ikke ønsker servicebesøk grunnet fare for å bli smittet har vi full forståelse for dette. Kontakt oss da så lukker vi ordren og har en åpen avtale når du ønsker besøk av oss.
 4. Smittet eller i karantene? Vi kan da selvsagt ikke dra på hjemmebesøk til deg i denne perioden. Kontakt oss så skal vi finne en løsning på hvordan vi kan hjelpe deg og få utført reparasjonen.