Når

oppvasken ikke blir ren

Oppvaskmaskinen kan være din beste venn, så lenge den fungerer som den skal. Men frustrasjonen kan bli veldig stor dersom maskinen slutter å virke eller ikke vasker skikkelig rent.

Det kan være mange grunner til at oppvaskmaskinen ikke vasker rent – og du kan fikse mye selv. Her er noen tips om hva du bør sjekke og eventuelt gjøre.

 • Generelt må du passe på at du stabler oppvasken riktig. Er det noen av tingene som blokkerer vanntilførselen? Husk at det skal være rom for at vannet skal komme til overalt. Før du lukker døren, gi spylerarmen oppe en snurr så du ser at det ikke er noe som hindrer den i å gå rundt.
 • Vask på riktig temperatur. Det finnes flere innstillinger på oppvaskmaskinen av en grunn. Svært skitten oppvask krever et annet program og temperatur enn det som ikke er så skittent.
 • Bytt vaskemiddel. Forskjellige merker har forskjellige egenskaper, og kanskje det er et annet enn det du bruker i dag som faktisk passer dine behov.
 • Kjør maskinen en omgang med et rensemiddel, dette fjerner smuss, fett og kalk som har kommet til etter hvert. Spylearmen har spesielt godt ut av dette. Noen oppvaskmaskiner har eget renseprogram. Hvis ikke din maskin har det, så kjør en tom maskin på høyeste temperatur med rensemiddel. Før du gjør dette er det lurt å fjerne alt løst smuss fra filteret, se under.

Dersom du har prøvd omplassering av tingene, byttet vaskemiddel og kjørt rensing uten bedring i resultatet, så er det på tide å sjekke og rengjøre de forskjellige delene i oppvaskmaskinen, som for eksempel:

 • Filteret, fjern matrester og fett. Dette bør du helst ha som en fast rutine med jevne mellomrom.
 • Spylearmen, se om det er matrester som sitter fast i hullene i spylerarmen, fjern eventuelle blokkeringer inne i armen.
 • Gummilisten rundt døren, vask listen ren.

Hvis du bruker vaskemiddel når du gjør rent disse delene, husk å skylle dem godt etter rengjøringen før du setter de på plass i maskinen igjen - så unngår du «skumparty» på kjøkkenet. Alminnelig oppvaskemiddel så som Zalo, vil nemlig skumme voldsomt dersom det kommer i oppvaskmaskinen.

Er det andre grunner til at oppvaskmaskinen ikke fungerer som den skal, ta gjerne kontakt med oss. Vi foretar reparasjoner på de fleste kjente merkene.
Klikk her for oversikt.

Ikke gjør denne feilen. Pass på at du ikke har satt inn noe som hindrer noen av spylerarmene i å gå fritt rundt. Før du lukker døren, bøy deg ned, gi spylerarmen en snurr og se at den ikke treffer noe.
På bildet ser du at den øvre spylerarmen hindres av at det er satt inn et skjærebrett som kommer i veien for spylerarmen. Sjekk også at du ikke har satt inn noe i den nedre kurven som stikker nedover og hindrer den nederste spylerarmen. Normalt er det mindre sjanse for å gjøre det, men typiske tilfeller er at et håndtak på en gryte stikker gjennom ned under kurven.
Filteret i bunnen av maskinen er lurt å rense med jevne mellomrom. Det består av flere deler, så pass på å ta det fra hverandre slik at du får renset innsiden av filteret også.
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på Google+

Camera & Videoteknikk AS

Liaveien 1
5132 Nyborg

Kart ext link

Kontakt

Telefon: 55 39 38 80
Email: service@camera.no

Remote support

Last ned Teamviewer
     

Personvern

© Camera & Videoteknikk AS. Webdesign ©2018 Web Norge
Personvern

Personvern og cookies
Denne erklæringen gjelder for C&V teknikk med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker.
Gi deg relevant og tilpasset innhold.
Måle og analysere trafikken på nettsidene.

 

 

 

CVteknikk logo 
 

INFORMASJON OM VÅRE TILTAK I FORBINDELSE MED KORONA VIRUSET (COVID-19)

Du skal være trygg som kunde hos oss. Vi følger nøye myndighetenes informasjon og retningslinjer, og har igangsatt følgende tiltak basert på dette. Vi vurderer fortløpende ytterligere tiltak dersom det blir behov.

På generelt grunnlag vil vi informere om at halvparten av administrasjonen har fått hjemmekontor for å hindre forsamlinger på jobb ifm lunsj med mer.

Samtlige teknikere og ansatte generelt er utstyrt med antibac og våtservietter i hhv sine biler og kontorer, og grundig vask av hender med såpe foretas før og etter hvert kundebesøk.
Alle er strengt instruert om å holde avstand til kunder og avstå fra håndhilsning. Dette sender vi deg også en påminnelse om pr sms før besøk.

Vi stoler på at du/dere møter oss med tilsvarende tiltak og informerer oss ved evt smitte, slik at vi sammen tar solidarisk ansvar for å redusere smittefare ovenfor de mest sårbare i samfunnet.

Under ser du praktisk informasjon og alternative løsninger vi kan tilby i disse tider.

 1. Hjemmeservice. Det er best dersom du som kunde kan oppholde deg i annet rom ved oppmøte samt klargjøre apparatet i mest mulig grad for reparasjon slik at selve reparasjonen går raskest mulig. Vaskemaskiner skal stå på gulv. Ellers skal spesielle monteringer demonteres. Gulvsokler fjernes. Innebygde kjøleskap og oppvaskmaskiner demonteres av oss.
 2. Levering direkte til Verksted. Dersom du ønsker å levere maskin til vårt verksted, kan maskin avleveres utenfor vår garasjeport merket med vårt ordrenummer hvis ønskelig. Dette avtales evt på forhånd. Vi kan også hente inn maskin dersom du ønsker å plassere denne i garasje eller på annen lett tilgjengelig plass. Avstand til kunde og tilgjengelighet vil avgjøre prissetting. Avtales på forhånd.
 3. Er du selv i en utsatt gruppe eller ikke ønsker servicebesøk grunnet fare for å bli smittet har vi full forståelse for dette. Kontakt oss da så lukker vi ordren og har en åpen avtale når du ønsker besøk av oss.
 4. Smittet eller i karantene? Vi kan da selvsagt ikke dra på hjemmebesøk til deg i denne perioden. Kontakt oss så skal vi finne en løsning på hvordan vi kan hjelpe deg og få utført reparasjonen.